(单词翻译:单击)
短文试题
Questions 13 to 15 are based on the passage you have just heard.
13.
A.There are too many people seeking employment.
B.A more serious economic crisis is coming soon.
C.Jobs created by economic progress are insufficient.
D.More and more old people are unemployed.
14.
A.Sub-Saharan Africa and Europe.
B.East and South Asia.
C.The continent of North America.
D.The continent of South America.
15.
A.Youth unemployment worldwide is over 30 percent.
B.Young people are the particular victims of unemployment.
C.Female unemployment is a major concern in the world.
D.Most unemployed people are aged between 14 and 25.
短文文本
Passage Two
Organizations like the World Bank and the International Monetary Fund expect the international economy to perform better this year than in 2013. They also expect economic conditions to improve the next year.
Yet one United Nations agency worries that (13) economic progress is not creating enough jobs for the millions of people seeking employment. The U.N.'s International Labor Organization (ILO) is saying current economic growth has not helped the world's unemployed.
The ILO released a report on employment this week. Guy Ryder of Britain is the Director General of the agency. He says the unemployment numbers for 2013 represent an increase from the year before. That means new jobs created by economy growth are not keeping up with the number of people entering the job market. "The bottom line figure for 2013 is that there are nearly 202 million people around the world unemployed, and that represents an increase of nearly five million on the previous year," said Ryder. The ILO says (14) much of the increase came from East and South Asia—they were responsible for nearly half of the additional job seekers, and many others came from sub-Saharan Africa and Europe.
One question is whether the current period of economic growth is leading to job creation. The ILO says, based on current information, the world will have 18 million more jobless individuals by 2018, many of these are young people between the ages of 15 and 24. Guy Ryder says youth unemployment is a major concern. "(15) Young people are the particular victims of unemployment: 74.5 million of the unemployed, aged between 15 and 24, that is one million more than the year before," said Ryder. The ILO says youth unemployment worldwide is over 13 percent.
13. What is the United Nations agency worried about?
14. Where is the increased world unemployment mostly from?
15. What do we know about youth unemployment?
文章二
世界银行和国际货币基金组织等机构都期待着2013年经济有所起色。当然他们也期待着明年的经济好转。
然而,一联合国机构担心经济的发展无法为数百万求职者提供足够的工作岗位。联合国国际劳工组织表示目前的经济增长未能帮到世界失业问题。
该机构本周发表了一份关于失业情况的报告。英国人居伊·莱德是国际劳工组织总干事。他表示2013年的失业人数从去年开始就呈上涨趋势。这意味着经济增长所创造的新工作岗位无法满足即将进入就业市场的人数。莱德说,“2013年世界净失业人数为2.02亿,这比去年将近增加了500万人。”国际劳工组织称这一增长主要出现在东亚和南亚国家,这些国家的新增失业人口将近占新增总量的一半。还有一大部分新增失业人口来自撒哈拉以南的非洲和欧洲国家。
目前的一个问题是这段时间的经济增长是否真的在创造就业。基于目前的信息,国际劳工组织表示截止到2018年,全球新增失业者人数将达180万,其中将有大部分是年龄在15-24周岁的年轻人。居伊·莱德称青年失业者是主要问题。“青年人将是失业问题中最大受害者:年龄在15-24周岁之间的失业者有7450万人,这比去年多出了100万人。”莱德说。国际劳工组织的数据显示全球青年失业率已超过13%。
13.这一联合国机构担心的是什么问题?
14.全球新增失业人口来自哪里?
15.关于青年失业问题我们都了解到了什么?
译文属可可原创,仅供学习和交流使用,未经允许不得转载
习题答案解析
参考答案:
【小题13】C
【小题14】B
【小题15】B
习题解析:
【小题13】短文提到,某联合国机构担心经济发展并不能为数百万求职者创造足够的就业机会。因此可以判断 C 选项“经济发展没有带来足够的新的工作机会”与短文所述一致。
【小题14】短文提到,新增的失业人数很大一部分来自东亚和南亚,这两个地区求职者的人数占新增求职者的总人数将近一半。所以, B 选项与短文内容相符。
【小题15】短文提到,失业者尤以年轻人居多。因此选项 B 与短文内容相符。
