英语俚语天天说 第382期:"Desert"和"Dessert"傻傻分不清楚?
日期:2018-11-29 08:43

(单词翻译:单击)

【俚语】

Manger /ˈmeɪndʒɚ/ n. 牛马的槽
Manager /ˈmænədʒɚ/ n. 经理

【例句】

The horses are eating from the manger.
马儿正在槽里吃饲料。
I would like to speak to the manager.
我想找经理谈谈。

Desert /ˈdezɚt/ n. 沙漠

【例句】

I will be lost in the desert.
我会在沙漠里迷路的。

Dessert /dɪˈzɝːt/ n. 甜点

【例句】

For dessert I’ll have the apple pie.
甜点的话,我点苹果派。

Loose /luːs/ adj. 松动的

【例句】

A wire has come loose on the wall.
墙上的电线松了。

Lose /luːz/ v. 丢失,遗失

【例句】

I’ve lost my keys.
我钥匙丢了。

Stationary /ˈsteɪʃəneri/ adj. 静止不动的

【例句】

Some birds can remain stationary in the air for a few minutes.
有些鸟可以在空中静止几分钟。
Stationery /ˈsteɪʃəneri/ n. 文具

【例句】

Stationery are things needed for writing, such as paper, pens, pencils。
Stationery指的就是写东西的一些用具,比如纸,钢笔,铅笔等。





分享到