(单词翻译:单击)
阅读试题
Home to me means a sense of familiarity and nostalgia(怀旧). It's fun to come home. It looks the same. It smells the same. You'll realize what's changed is you. Home is where we can remember pain, love, and some other experiences: We parted here; My parents met here; I won three championships here.
If I close my eyes, I can still have a clear picture in mind of my first home. I walk in the door and see a brown sofa surrounding a low glass-top wooden table. To the right of the living room is my first bedroom.It's empty, but it's where my earliest memories are.
There is the dining room table where I celebrated birthdays, and where I cried on Halloween - when I didn't want to wear the skirt my mother made for me. I always liked standing on that table because it made me feel tall and strong. If I sit at this table, I can see my favorite room in the house, my parents' room. Itis simple: a brown wooden dresser lines the right side of the wall next to a television and a couple of photos of my grandparents on each side. Their bed is my safe zone. I can jump on it anytime - waking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning.
I'm lucky because I know my first home still exists. It exists in my mind and heart, on a physical property(住宅) on West 64th street on the western edge of Los Angeles. It is proof I lived, I grew and I learned.
Sometimes when I feel lost, I lie down and shut my eyes, and I go home. I know it's where I'll find my family, my dogs, and my belongings. I purposely leave the window open at night because I know I'll be blamed by Mom. But I don't mind, because I want to hear her say my name, which reminds me I'm home.阅读试题
43. Why does the author call her parents' bed her "safe zone"(Paragraph 3)?
A. It is her favorite place to play.
B. Her needs can be satisfied there.
C. Her grandparents' photos are lined on each side.
D. Her parents always play together with her there.
44. What can be learned from the passage?
A. The old furniture is still in the author's fist bedroom.
B. The author can still visit her first physical mome in Los Angeles.
C. The author's favorite room in her first home is the dining room.
D. Many people of the author's age can still find their first physical homes.
45. Sometimes when she feels lost, the author will _______.
A. Open the window at night
B. lie down in bed to have a dream
C. try to bring back a sense of home
D. go to Los Angeles to visit her mom
46. What is the author's purpose of writing this passage?
A. To express how much she is attached to her home.
B. To declare how much she loves her first house.
C. To describe the state of her family.
D. To look back on her childhood.参考译文
家对我来说意味着一种熟悉感和怀旧感。回家很有趣。它看起来是一样的。闻起来也是一样的。你会意识到发生改变的只是你自己。家是我们能记住痛苦、爱和一些其他经历的地方:我们在这分手,我的父母在这里相遇,我在这获得了三次冠军。
如果我闭上眼睛,我的脑海中依然有我第一个家的清晰画面。我走到门口,看到一个棕色的沙发围着低矮的玻璃木桌。客厅的右边是我的第一个卧室。它是空的,但我最早的记忆都在那儿。
那里有我庆祝生日的餐桌,在那里,在万圣节前夕,我因为不想穿妈妈为我做的裙子而哭泣。我总是喜欢站在那张桌子上,因为它让我觉得我又高又壮。如果我坐在这张桌子上,我可以看到我最喜欢的房间,那是我父母的房间。房间摆设简单:一个棕色的木质碗柜沿着右墙摆着,接着是电视,两侧还有几张我祖父母的照片。他们的床是我的安全区域。如果我害怕或者我有重要的事情不能等到早晨宣布的话,那么我随时可以跳上床,吵醒父母。
我很幸运,因为我知道我的第一个家仍然存在。它存在于我的心里,我的脑海里,客观存在的家在洛杉矶西部边缘的西街64号,它证明我在那里住过,在那里成长过,在那里学习过。
有时当我感到迷惘时,我就躺下,闭上眼睛,回家。我知道我将在那里找到我的家人,我的狗以及我的财产。晚上我故意把窗户打开,因为我知道妈妈会指责我。但我不介意,因为我想听她叫我的名字,这提醒我我回家了。答案解析
43. B 考查细节理解。根据第三段的最后一句"I can jump on it anytime -waking up my parents if I am scared or if I have an important announcement that cannot wait until the morning."可知B项正确。
44. B 考查细节理解。根据第四段的第一、二句"I'm lucky because I know my first home still exists. It exists in my mind and heart, on a physical property(住宅)on West 64th street on the western edge of Los Angeles."可知B项正确。
45. C 考查推理判断。根据最后一段的内容可知作者在迷茫时经常会设法找回家的感觉。
46. A 考查写作意图。根据第一段的第一句"Home to me means a sense of familiarity and nostalgia(怀旧)."可知作者写本文的目的是表达她对家的怀念、依恋之情,下文都围绕第一句展开,它是文章的主旨句。
