位置:首页 > 在线广播 > 新奇事件簿 > 正文
新奇事件簿(翻译+字幕+讲解):哈利希望返回军营
日期:2015-05-31 11:56

(单词翻译:单击)

JGv]tjHnC4,Iv^su*i33E3fp0!rq+

听力文本

@OoJadU+uCM

Britain's Prince Harry has called for the return of military service. This is when young people have to spend a year or two in the army before they start work or go to university. In Britain, compulsory military service ended in 1960. Many countries around the world make their young people spend some time in the armed forces. Prince Harry spent 10 years serving in Britain's army and said it helped him a lot. He said it did "amazing things" for him. Harry said the army, "does keep you out of trouble" and that, "different people do it for different reasons". He added: "I've had an epic ten years. I've had great fun. The Army keep giving me great jobs, and I can never thank them enough for that."

BOl|j8ZYM2+P~V

哈利服役.jpg

UVk]CE2RKFQ@

Prince Harry said he would encourage his niece and nephew to join the army when they grow up. He said: "I would definitely encourage Prince George, and Princess Charlotte if she wants to as well, to have some sort of involvement in the Armed Forces. He said military service was a great way of helping people and making them stronger for life. Harry told journalists about the effect of military service on his life. He said: "It's done no harm, just good, for me….I would say enjoy the role, because at first it's just pressure,pressure, pressure….It's like any job - you've got to learn how to do it. Prince Harry will soon leave the British Army and work in Africa on conservation projects.

DF_uby3SOd

中文翻译

e8[I0d=Ucl

英国哈利王子希望能够重返军营tk_LrgA_rZtQ8Rgv。之前,英国年轻人在开始工作或是上大学之前都需要在军营服役一年或两年的时间09Z=XB(2FJ9g#n。而英国的义务兵役制结束于1960年syVc6OofGx46e@2)。而还有许多国家都规定让年轻人前往军营服役xC[f4xBA~uoE。哈利王子在军营服役10年,并称军营日子对他的帮助很大IWe~)=aes]y_9FY|Eee。他说军营让他不可思议XoUmyFSnAGqwEiOj@9。哈利称军营让你摆脱困境,人们参军的原因各不相同~miUL(n6C[#.1。他还说:“我在军营度过了最有意义的10年,我乐在其中,军营让我干大事,我非常感谢它WICJ3&*Xd@pm+B。”

y+A)79iB&DI

哈利王子称等侄子和侄女长大以后也要鼓励他们来参军8-_PH4.Q_[17i)F5k。他说:“我一定会鼓励乔治来参军,如果夏洛特也想来的话,我也会鼓励她q8UWcaz!D8。他说参军能够帮助他人,并让他们成为生活中的强者lH=W]^zv(5i9]+-sgHN。哈利对记者讲述了军营对自己生活的影响jd3A[&V97IL*wU。他说:“军营让我变得更好,它不会对你有任何伤害)OAk*&NrOaWK^l;m0。我想说的是我喜欢当兵的日子,因为刚开始的时候只有压力,压力,压力XIkKb4F+P4^8%u4)。但是就像所有工作一样,你要学着去做LX%y=[G^=4cVP0ygr。哈利王子即将要离开军营,并将在非洲致力于保护工作wsIZq-02#^Q1L

~XGr.ekk%Ab7l47o_

译文属可可原创,仅供学习交流使用,未经许可请勿转载

66z1uiV.2P3*NbdVmI&

重点讲解

@XkqOgHq=TBJzqtO#~


;_r4qGHettw!-PNHF

1.military service 兵役

3pp.O[S,rf73&kVg-

例句:Jack was evaluated as unfit for military service.

B]m[Y3wJ@|J

杰克被认为不适于服兵役nOlo)OdgzeQT8linCJU@

N#B8Zjt^WNTyabBOWE]

2.thank for 感谢

ebyvX^gAXZ

例句:"It's your grandmother you have to thank for all this, you know," she said.

G9SK+@C~)3B89(.m4EQ]

“要知道,你应该感谢的应该是你祖母,为所有的一切dAf]EPU^&*uS)r7。” 她说^os#be(2!UlC#y#cxQS

(AR&aIPkM~X

3.encourage to 鼓励

ApLu,luV[.B#*jP&x@

例句:I encourage to join the list and contribute your thoughts to the project.

dk~sxTmQpNHJ(-1]G

我鼓励您加入这个列表,并提供您对这个项目的想法7quk&_qzT%ON!tmhT^j

;s1C;&P1oCpWu

4.conservation projects 保护项目

GH&Gp,yuFzu~h

例句:The Owenses told me that officials associated with a conservation project called ADMADE engaged in aconspiracy to shut down the North Luangwa project.

r4.aYJG&vyhUvA^N8[

欧文斯夫妇告诉笔者,与一个名为ADMADE的自然保护项目有关的官员参与了密谋关闭北卢安瓜保护项目9Q]hKg!Kwva^uo]aP

mf^#NO9h0u


edbX=iBD,,HM

听力题目

SC&!d|NoBcNa=#mu9

Wc8K#8!(ne#,(&

qMKuh|9B@^

1. How long does the article say military service lasts?
a) 1-2 years
b) 5 years
c) a few months
d) for as long as you want
2. What happened in 1960?
a) military service
b) military service finished worldwide
c) compulsory military service ended in the UK
d) Prince Harry joined the army
3. How many years did Prince Harry serve in the British Army?
a) 7
b) 8
c) 9
d) 10
4. What did Prince Harry say the army keeps you out of?
a) a job
b) trouble
c) wars
d) the home
5. What did Harry say the army kept giving him?
a) great jobs
b) money
c) a hard time
d) problems
6. Who would Harry encourage to join the army?
a) soldiers
b) his brother
c) everyone
d) his niece and nephew
7. What did Harry say was a great way of making people stronger?
a) encouragement
b) being a prince
c) military service
d) being an uncle
8. Who did Harry tell about his experiences in the military?
a) his niece
b) journalists
c) Prince George
d) no one
9. What did Harry say there was in the army at first?
a) wars
b) boring questions
c) pressure
d) guns
10. Where will Harry work after he leaves the army?
a) the USA
b) Africa
c) London
d) Australia

ueDBleuKF1lPuw!=

听力答案

O[%EGpRcAG

1.a
2.c
3.d
4.b
5.a
6.d
7.c
8.b
9.c
10.b

]T-c%Q4[Jmn8.aIamDA)6c]mdop2sy0e(NrQPb2hy9ZrK@jX(S
分享到