位置:首页 > 在线广播 > 新奇事件簿 > 正文
新奇事件簿(翻译+字幕+讲解):世界上最寒冷的地区
日期:2015-05-25 11:53

(单词翻译:单击)

-Y(]0r(+%yWUZm&D_75NcU%~XU]Nj

听力文本

KUnaVzpN%#4,

Scientists recently found the coldest place on Earth. Satellites measured a temperature of minus 93.2 degrees Celsius on part of Antarctica. Scientists still need to do more tests on the data. The real temperature could be one degree colder. The coldest temperature found before this was also in Antarctica. This was minus 89.2 degrees Celsius. Scientist Dr Ted Scambos said: "These very low temperatures are hard to imagine."He explained: "It's almost as cold below freezing as boiling water is above freezing." He added that parts of Antarctica are 50 degrees colder than Siberia. Nowhere on Antarctica is as cold as the Moon. Temperatures there got as low as minus 238 degrees Celsius.

t8;Itn+~xhjpQD!mQs-

最寒冷的地区.jpg

m0*1K_|~Zn

Unfortunately, the record freezing temperatures measured by the satellites won't be in the Guinness Book of Records. The temperatures must be from a couple of meters above the ice. The scientists also have to usea thermometer. The satellites' temperatures were a few centimetres above the ice and they did not use a thermometer. Dr Scambos said he is sure that the temperatures recorded by the satellites are accurate. He also said that they would be too cold for a thermometer to work properly. He said it was so cold that you cannot breathe the air. When scientists go outside, they must wear a snorkel that goes inside their coat. They breathe the warmer air that is close to their skin.

0XvJm.&#XqrAx

中文翻译

0#16,|8wAY(

最近,科学家发现了地球上最寒冷的地区,c~##-n.@TWoFBlk。卫星在南极部分地区测量出了零下93.2度的低温TBt)Ga(&cI%|r。就这一数据,科学家还要进行更多测试%~*%U&jIwc。真实的温度可能还要再冷一度yte&%TyF%m2@HIa81。之前发现的最冷地区也出现在南极OkNw].+6x[1ECI。当时是零下89.2摄氏度&eE%*_o#Jluw#*dXq]。泰德·斯坎姆波斯博士认为:“这些地区的温度是很难想象的Ql|0&|ZvtDC。”他解释道:“冰点以下的温度就如同冰点以上的沸点一样#dFT#C[2^mMCobZ。”他还称南极部分地区的温度要比西伯利亚低50度~O7C7=KNKEQT7d。南极上没有地方和月球一样寒冷DS]T34-DIISJWNYM&Fx。月球上的温度会达到零下238摄氏度6MPv!B2u7z5HB[!~OPl(

zAB,aSm-GQ

不幸的是,卫星所测量的最寒冷记录将不会收入到吉尼斯世界纪录当中+0hcAwckM2*gRg5*。显示温度一定是冰面以上几米的温度,%sznegkTu。科学家不得不使用温度计来测量wbh_gffiZNmB=_PJEcq|。卫星所测量的温度是在冰面以上几厘米所测量的,并且没有使用温度计2nO]TTC&QO!1]。斯坎姆波斯博士认为卫星所测量的温度是非常准确的2)LM~iD%a@UTecT]0q。他还称这样的温度温度计是无法正常工作的YzAT_[.)cD(JZxZc04t%。他说这样的寒冷程度很难呼吸(Nb-LyKKnHNK!zw!,。科学家在外出时必须在外衣内佩戴呼吸管XeXc~DE_+-Wy5。呼吸与皮表温度接近的温度aeg*P+ranReY,2Ogh

q6ve(krghbG03.2

译文属可可原创,仅供学习交流使用,未经许可请勿转载

i2^s;8Z8eZMVal0~

重点讲解

=a4JNk|mCzpT9a~C|;


n|(2I#GzDsa

1.be hard to 很难

o!l[|-@9qx(+j,N;t%!

例句:It will be hard to overcome decades of mistrust, but we will proceed with courage, rectitude and resolve.

051X^lRaisaXzq@]UV

要克服几十年的猜疑和不信任是困难的,但我们将凭借勇气、正直和决心继续前行VxM)%mIV5@&Co-sI=wO

h*U),+e1USHS9LlX)oL

2.have to 不得不

bN!(xeYF;tlO4]Aqa.bj

例句:You will not have to wait long.

TC#|^y^n!LcA]5oa

你只要等一会儿就成9y[V_~&d~c-NC8K!UB@~

L.PR)GC5f)U

3.be close to 接近于

jxzjwcR2iw+KF&UxE~

例句:We all need our gods to be close to what we eat.

q^M5kXoIx]-QI

我们都需要我们的神在某种意义上接近我们的食物+]qop%4P8k#TnX|fRFK

,iVCChvq^+L1mfDq#z

4.degree Celsius 摄氏度

%A8([;DN[XOU[Q

例句:The minimum is minus fifteen degree celsius.

;mnpbiZKe0

最低温度摄氏零下十五度Qve*1Kw1zp3=b~MC*YoR

]DUmkQsCklr^P@-i


MTwkA![kKwanppRz&Op

听力题目

LOuTj;BFTegzTcFg

uv4;bcUAA05

5qDFfOeMMV#Dgh%vgHEx

1.When did scientists find the record cold temperatures?

QpUZsGK@zVp*16c6Dhf

a) yesterday
b) 2010
c) recently
d) September 23

Xr,;LpgPp[wzos6sDUg

2.What was the record temperature?

^|w~rT#S,-

a) -93.2ºC
b) -92.3ºF
c) -89.2ºC
d) -238ºC

F+8B)y%Rc|mNU#0G2Ok

3.What do scientists still need to do?

im5~CL#m!;8Q+2

a) more tests
b) visit more places
c) go to Siberia
d) find one degree

WTP+ku(W0Rth

4.How much colder is Antarctica than Siberia?

W9AZ[M]=Hl5_Q4a

a) 238 degrees
b) 50 degrees
c) 89.2 degrees
d) they're about the same

K,1aM)&N^WzIY

5.Where was a temperature of minus 238 degrees Celsius recorded?

_tqIQv[r4IygjM*Lb.!7

a) inside an iceberg
b) the North Pole
c) Siberia
d) the Moon

LhPAo-B!2!x0VP)t-J&U

6.How far above the ice did the satellites record the temperatures?

HGpXAZ[M!(KC

a) 2.3 metres
b) a few centimetres
c) 23 millimetres
d) exactly one metre

9m,5tmi,jy1plpM

7.What did a scientist say about the satellites' temperature recordings?

jVGbKtk(FZeWcWZ;

a) they are accurate
b) nothing
c) they are wrong
d) they are too cold

Iqw+Pu1@5^;er

8.What cannot work properly in the coldest part of Antarctica?

6BOiB3RP-K

a) humans

%Q6n+sb81b|Se[f_Z8

b) satellites
c) thermometers
d) ice cream machines

yNJdN2K*O)+B!N

9.What do scientists in Antarctica use to breathe outside?

.u|)6x@qJu+6qGu

a) an air-conditioned helmet
b) a thermal scarf
c) scuba-diving air tanks
d) snorkels

)Z;;&ESEk#F

10.Where is the warm air that scientists in Antarctica breathe?

C2TeMgyeETy]6]w

a) near their skin
b) Florida
c) in heated bottles of air
d) in solar panels on their clothes

_8to.ODPY!+bY=

听力答案

OSKfw^dupKVV~dK=

1.c
2.a
3.a
4.b
5.d
6.b
7.a
8.c
9.d
10.a

QmFRv;L;LZuDv_rE;m]NNr;ARZ&x5,gc4~
分享到