位置:首页 > 在线广播 > 新奇事件簿 > 正文
新奇事件簿(翻译+字幕+讲解):新西兰总理拽女服务员马尾辫
日期:2015-04-28 10:28

(单词翻译:单击)

9Bx^pP^&GwaLB=tjHvQ=@A5M11(v4

听力文本

ZFag^#*&~(.VNp

New Zealand Prime Minister John Key could be in trouble after he pulled the ponytail of a waitress in a cafe. Mr Key apologised after waitress Amanda Bailey posted online that the PM had pulled her hair many times when he visited the cafe. Ms Bailey said Mr Key started the hair-pulling last year during his election campaign. She said she repeatedly told him to stop and to not do it again, but he didn't listen to her. Shecould now take New Zealand's leader to court. He could be investigated for the crime of "hostile touching"if Ms Bailey goes to the police. A New Zealand legal expert said: "You have to remember this is an older white male with a lot of power." He said Ms Bailey was in a powerless position.

~8Fsh&BbcBoKINx~

约翰·基.jpg

_HGvIHvrNhpab(Fvc

Mr Key has apologised for his actions and said he was just "horsing around" (joking) with the waitress. However, many people in New Zealand think the apology is not enough. Women's rights campaigner Marilyn Waring told Radio New Zealand that she believed Mr Key had broken the law. She said: "I'm getting tired of it being called anything but illegal." New Zealand's deputy leader Tracey Martin said it was unacceptable behaviour for a leader of any country. She added: "If he doesn't understand where people's personal boundarieslie, we've got some rather serious problems." The Equal Employment Opportunities Commission, said: "It's never OK to touch someone without their permission."

pb%o)2Pfq~so#uv

中文翻译

4pPK-edmPp6-UIWm+&

新西兰总理约翰·基在咖啡厅拽女服务员辫子,这或将让她招致麻烦BMF*ZejAd4A6。女服务员阿曼达·贝莉将总理在咖啡馆多次拽马尾辫一事在网上公布于众,之后总理进行了道歉IlCp3(WU6!gJi(。贝莉说首相在去年竞选时就开始了此项行为L1kTvsDKX_n。她说她多次让他停止,但是他没有听S@;a^&dIPkQ。如今,她可以将新西兰领导人告上法庭KK5QURw*04&)~4。如果贝莉报案,那么首相将会以“敌意触摸”罪而遭到调查xn[C&hS9ks,edDg5Qxq。新西兰法律专家称:“你要记住的是这个白人老头手握重权zoaE_C)vhG。”他说贝莉女士没有实权RN4LOlPHHT

sk#f%q=f|mL2Rknr

首相对此行为进行了道歉,并称他只是在和女服务员开玩笑H-@@AV_2hw]Pa[r。但是,新西兰的许多民众认为他们并不满足道歉+^eGe2[.leoNJ5dq^R[。女权运动人士玛里琳·华林对新西兰广播电台说首相违反了法律^piL]wx&AEQ8y。她认为:“我已经对这种行为怎么叫感到了厌烦,但是这就是违法kFnoKG,n^ZaU.a|n.[。”新西兰特蕾西·马丁认为这对于任何国家的领导人而言都是不可容忍的#bW@.u,cu]atw|。她还说:“如果他不知道私人底线在哪里,那么我们就会面临更加严重的问题T=zAIW~L;K1。”劳工平等部称:“在没有对方许可的前提下触摸他人都是不对的&uQ.ThYy0#g4K~TFH。”

c_ILi#V0]F0!MG

译文属可可原创,仅供学习交流使用,未经许可请勿转载

_Zf2y+L)Ajs*t]l485

重点讲解

J[|irZyYhTJ@&^0gm


-CmtdIH7QEqk9qT4PHA

1.horse around 胡闹

]DGV-HyBESZ[9Tz^_

例句:I hope you don't mind if my friends horse around after dinner.

z38C(3aS5_[+Rnz!gL

晚饭后我们那些朋友如果胡闹起来,希望你不要介意(4]O*,K]3G5.Hmabw

[pWye]B4JJE!FICV1H

2.listen to 听从

xaBtr[WFCx

例句:We are listening to him playing the piano.

8=oA3[9*Bp

我们在听他们弹钢琴k!Pa(6t[q209

.Ky]GU[drLK1rpBgM#

3.election campaign 选举活动

,S3uD+shPu%rbk~=-S1+

例句:"What on earth do I know about being president?" Mrs. Aquino said in an interview in December 1985, after a rally opening her election campaign.

CmVr@YS+rb8)6

1985年,在一次集会打开了她的选举活动以后,她在一次采访中说道:“当一位总统,我究竟要知道什么”0KQZ8TZz-P[RxCy

!A,egS)DD=.r

4.legal expert 法律专家

v|~38kzn=KMkui6Rh8L

例句:A legal expert summed up the case against her.

B3I2=CC.Q543#2rpyd

一位法律专家总结称该案件对她不利E[|8&=R%YqnrT

eB7_yeQMX=f-28R.k;)


5,xi#D0c!E(@SlyWpk

听力题目

q%#Ck_eJO)4

IW1eX)IgQt%aeBI

9=YBt&jVC^*P4

1.Where did John Key pull the waitress' ponytail?
a) in his office
b) in the street
c) on a train
d) in a cafe
2.What kind of campaign was there last year?
a) a charity campaign
b) an election campaign
c) a military campaign
d) a fundraising campaign
3.How often did Mr Key pull the waitress' ponytail?
a) two times every three weeks
b) once every three weeks
c) repeatedly
d) every week
4.Where could Amanda Bailey take John Key?
a) to court
b) to Australia
c) to the cleaners
d) to dinner
5.What kind of position was Ms Bailey in?
a) a seated one
b) a strong one
c) a powerless position
d) a powerful position
6.What words did Mr Key use to say he was joking?
a) monkey business
b) horsing around
c) donkey work
d) a dog's life
7.What did a women's rights campaigner say Mr Key had broken?
a) a plate
b) a record
c) the public's trust
d) the law
8.What job does Tracey Martin have?
a) deputy leader
b) CEO
c) equal rights campaigner
d) waitress
9.What kind of problems did Tracey Martin say John Key might have?
a) small ones
b) health problems
c) serious ones
d) financial problems
10.What did the Equal Employment Opportunities Commission say was not OK?
a) equal rights
b) touching people without permission
c) playing with ponytails
d) not apologising

gw@;3S_u)(m[a

听力答案

tQj7diazsaKnM6F[xppm

1.d
2.b
3.c
4.a
5.c
6.b
7.d
8.a
9.c
10.b

iO-Tqrpr!oKI-pzibL=URqT^brL7DvkX9^52EnT~ZEd#I5MhYqOQh+5^
分享到