位置:首页 > 在线广播 > 新奇事件簿 > 正文
新奇事件簿(翻译+字幕+讲解):俾路支省乱葬冈发现100多具尸体
日期:2015-04-20 11:25

(单词翻译:单击)

q(=hvZia-1JxOxj3bT[1Aakts@LDSWJe

听力文本

djomyRXu^@

The Asian Human Rights Commission (AHRC) says it has found 169 bodies in mass graves in the Pakistani province of Balochistan. The corpses are believed to be members of groups calling for greater autonomy and rights for Balochistan. The AHRC suspects they are some of the thousands of Balochs who were reportedly arrested and kidnapped by Pakistan's security agencies. The commission has called on the United Nations to senda fact-finding mission to ascertain the truth behind the killings. Pakistan's government denies the claimsmade by the AHRC and says the total number of bodies found is just 15. The AHRC expressed "shock and deep concern" over the latest killings.

.Hzcv4)(v+Pi++v+k)tT

俾路支省.jpg

D4ObH#cUA0(1=.[U

Balochistan is one of Pakistan's poorest regions, although it has vast natural resources. Baloch separatists allege that Pakistan is systematically suppressing development in the region to keep its people weak. The people want a whole series of issues addressed. These range from human rights abuses, greater autonomy,increased royalties from the region's abundant natural resources, and full independence. In the period between 2003 and 2012, an estimated 8,000 people from Balochistan were reportedly kidnapped by Pakistani security forces. Pakistani expert Malik Siraj Akbar said: "The international community must play its role in bringing the people behind these crimes to justice."

rw;@@@sU*#jS&Bir

中文翻译

d74&Hl2kw.^%#

亚洲人权委员会称在巴基斯坦俾路支省的乱葬冈发现了169具尸体=(^fL*FbROJ(i~Du1c。人们认为这些是寻求俾路支自治的组织成员尸体_Es,)5X9n|。亚洲人权委员会怀疑这些就是遭到巴基斯坦安全局绑架的上千名俾路支人中的一部分y^662Bt8#Z-fU。委员会呼吁联合国派遣巡查团队来调查死因背后的真相K&qRT&ChNnd&8I;z]c。巴基斯坦政府否认了委员会所作出的论断,并称所发现的尸体数量只有15具oFs|JP6yZW7wf。委员会对近期发生的死亡事件表示震惊和深切的担忧iop|pT|ERW~

2g71JD.51x7.f]7R

尽管俾路支省自然资源丰富,但是这里确是巴基斯坦最不发达的地区之一+)Cs82B%ob。俾路支分裂主义者称巴基斯坦正在对这一地区的发展进行着系统地打压,这样做的目的是为了让我们变得更加贫穷JBK[0drIm5p。人们希望解决这一系列问题#,Sl1iK554BP%%(-pc。这些问题包括践踏人权、实现自治、加强对自然资源的忠诚度,以及实现完全独立)N0=j5;f,UK。据报道,在2003年到2012年之间,预计有8000名俾路支省居民遭到了巴基斯坦安全局的绑架;-_Efj_hI%ZA58cI!a@。巴基斯坦专家Malik Siraj Akbar称:“国际社会必须肩负起将犯罪者绳之以法的责任eI4@shSTMoe+4(^

qQnO7hhJwg

译文属可可原创,仅供学习交流使用,未经许可请勿转载

P@xXs+%7VGU~

重点讲解

1aUjD;@gWbZJ^H(inu%B


9nPE)JuYNB)dWlhJD#w

1.bring to justice 绳之以法

bi&yR)uctF50fK0y;N

例句:Burns said not enough is being done to bring to justice top al-Qaida and Taliban leaders in the tribal regions.

1xA7[1yi9)eBl

为了将这些部落地区的"基地"组织和塔利班上层头目绳之以法,目前这方面的努力还需要加强TL#QA-KJ#nap

l7lXdC%4=*A)egZh

2.natural resources 自然资源

9gTmeYMU.dp

例句:We should tap natural resources.

wGTeKYY+dKWI[=m2B

我们应该开发自然资源eZ)Fww[b67IxsC

9[Ym(@)%Br

3.call on 号召

#)rqtk6iqORln6B_TxlK

例句:One of Kenya's leading churchmen has called on the government to resign.

Kr2dr94V1z78GCI

肯尼亚宗教界的一位重要人物已呼吁政府下台T[78NVayv!

u&RBg9WrfQoZ

4.fact-finding 实情调查

uzP+!s)vQYM3

例句:So my team set off to Beijing via Saigon, Bangkok, New Delhi and Rawalpindi on an announced fact-finding journey on behalf of the president.

cecUD]La8ShqPRM&8pJ

因此我的团队出发经由西贡,曼谷,新德里和拉瓦尔品第前往北京,公开宣称是代表总统进行的实情调查之旅J&Z(,Zak]dCDI-)WK

5U_j%xh6aaY


GfI(!-%yBDo

听力题目

mSfK;GaAQuRMc&[uK

Y%fqwcdlw+oD1U7t

anLNYE_WzZiy#

1.How many bodies did the AHRC say it found?
a) 169
b) hundreds
c) countless
d) 101
2.What groups do the AHRC say the dead people belonged to?
a) Free Balochistan Facebook groups
b) ethnic groups
c) those wanting more autonomy
d) bigger and bigger ones
3.Who did the AHRC ask to find out the facts about the killings?
a) village elders
b) Pakistan's government
c) the police
d) the U.N.
4.How many bodies did Pakistan say were found?
a) none
b) 15
c) it's unsure
d) 101
5.What two feelings did the AHRC express over the killings?
a) shock and concern
b) anger and concern
c) shock and fear
d) fear and anger
6.What is plentiful in Balochistan?
a) air
b) food
c) strawberries
d) natural resources
7.Who is suppressing development, according to Baloch separatists?
a) the United Nations
b) the World Bank
c) Pakistan
d) the police
8.What do the Baloch people want addressed?
a) speeches
b) many issues
c) envelopes
d) e-mails
9.When were 8,000 people reportedly kidnapped?
a) last year
b) January
c) between 2003 and 2012
d) on March 12, 2012
10.Who did a Pakistan expert say had to play a greater role?
a) the World Bank
b) the international community
c) security forces
d) Baloch people

M6,(%q2Ku8R*j@qP

听力答案

PN6XIJb52eQV

1.a
2.c
3.d
4.b
5.a
6.d
7.c
8.b
9.c
10.b

ren=6WdXJnMxE)!GaS&)%f5q4w;x1XQc!Mb#oR(R%
分享到
重点单词
  • allegevt. 断言,宣称
  • plentifuladj. 丰富的,多的,充裕的
  • massn. 块,大量,众多 adj. 群众的,大规模的 v.
  • autonomyn. 自治,自治权,自主
  • rangen. 范围,行列,射程,山脉,一系列 v. 排列,归类于
  • independencen. 独立,自主,自立
  • vastadj. 巨大的,广阔的 n. 浩瀚的太空
  • securityn. 安全,防护措施,保证,抵押,债券,证券
  • communityn. 社区,社会,团体,共同体,公众,[生]群落
  • commissionn. 委员会,委托,委任,佣金,犯罪 vt. 委任,委托